diumenge, 17 de febrer del 2008

Recepta: Espaguetis Carbonara; Pollastre amb poma; Merengues

Els espaguetis carbonara NO són amb crema de llet. La recepta d'espaguetis amb crema de llet també és molt bona, però és una altre.

Per fer espaguetis carbonara cal:

-100/120 grams d'espaguetis per cap
-40/50 grams de bacon per cap
- 1 o 2 dents d'all (opcional)
- mantega (per fregir, també es pot utilitzar oli)
- ous (nosaltres erem 5 i en vam posar 4)
- sal i pebre

Cuineu els espaguetis al dente. Talleu el bacon a trossets finets i fregiu-lo amb l'all tallat a trossets petits. Bateu els ous amb sal i pebre. Un cop hagueu colat els espaguetis, poseu-los a la font de servir i tireu-hi els ous que es cuallaran amb l'escalfor dels espaguetis. Tireu-hi el bacon. Això és tot, i puc dir que és meravellosament bo. Procureu que l'ou no quedi massa fet, si queda una mica cru és millor, per tant serviu els espaguetis ràpid.


Pollastre amb poma:

(per 5 persones)
- 4 pits de pollastre
- 2 pomes
- 2 cebes
- 1 raig de vinagre
- oli, sal i aigua

Peleu i talleu a llesques molt fines les pomes i les cebes. Amb aquestes fareu un sofregit amb una miqueta de sal. Un cop la poma hagi perdut tota l'aigua, traieu la pasta i la tritureu. Mentrestant tireu els pits de pollastre tallats a daus a l'olla on hagiu fet el sofregit i hi tireu el vinagre. Hi afegiu la barreja de poma i ceba i una miqueta d'aigua. Deixeu a foc lent perque el pollastre quedi cuit.


Merengues:

per fer merengues només heu de pujar clares d'ou a punt de neu, barrejar-ho amb sucre amb molt de compte de que les clares no es baixin, i posar aquesta barreja al forn fins que quedi de color d'ivori. Penseu que pujarà, però no gaire, així que abans de posar les clares al forn, dividiu-les amb porcions, de la tamany que vulgueu.