divendres, 8 de febrer del 2008

Recepta de Shakshuka

El Shakshuka és un arròs amb tomaquet típic de l'Iran, i per tant és un plat delirant. Aquest serà el plat fort de la pròxima reunió ANEGUET, que es farà aquest diumenge. El cap de setmana va aparèixer la recepta en el suplement del diari AVUI. Si sabeu anglès, aquí us deixo un vídeo explicant com es fa. A sota explicaré com el farem nosaltres. L'enllaç és el següent: http://www.youtube.com/watch?v=8_igmGJ_XFg&feature=related.

Jo el faré així: (recepta per a 7 persones)

- 7 tassetes d'arròs
- 1 kg de tomàquets
- 7 ous
- 1 ceba
- 3 grans d'all (o més o menys, segons el gust, de totes maneres recomano que aneu amb compte per què si en poseu gaire us matarà el gust)
- 1 pebrot verd i un de vermell
- aigua, sal i oli.

Aquesta recepta s'ha de fer sempre a foc molt lent. En una paella molt gran, o en una olla d'aquestes metàl·liques gruixudes. Poseu un bon raig d'oli, i comenceu a daurar la ceba i l'all. Afegiu el pebrot. Atenció, no recomano que talleu les verdures gaire petites, jo prefereixo trobar-me trossos (els alls talleu-los petits però). Abans que els alls es cremin, afegiu tot el tomaquet pelat i trossejat o triturat (segons el gust). Afegiu-hi un vas d'aigua, i quan comenci a fer xup-xup i tireu l'arròs. Tapeu la paella o l'olla fins que l'arròs quedi fet. Un cop l'arròs estigui cuit, i tireu els ous, sense que es trenquin els rovells, i remeneu (però els rovells han d'estar sempre sencers!!!). Espereu que els ous estiguin cuits i... Bon Profit!!!





Carles