divendres, 11 de gener del 2008

gelat de xocolata a la taronja (recepta ANEGUET)

bé, avui comencem amb la primera recepta d'aquest bloc. El gelat de xocolata a la taronja. La recepta ve d'un dia en que intentava fer un pastís de xocolata fred, que contenia només xocolata i nata líquida. El truc d'aquest pastís era calcular molt bé les quantitats, però com que no tenia un mesurador a ma, i sóc poc pacient, vaig posar els ingredients calculant les mesures a ull. El pastís no va sortir bé, era massa líquid i en refredar-se la xocolata no va quedar prou solidificat. Habia de fer algo amb aquella massa de xocolata i nata líquida, així que vaig decidir fer-ne un gelat de xocolata. Després de consultar alguns llibres, vaig saber com fer-lo, i tres setmanes mes tard vaig pensar com el podria fer amb taronja. Aquí teniu la recepta:

Gelat de xocolata a la taronja:

INGREDIENTS

-250g/300g de xocolata negra per desfer (depenent del gust!)
-450cl de nata líquida
-1 pell de taronja
-6 rovells d'ou
-xocolata en pols negra
-150g de sucre

PROCEDIMENT

Desfeu la xocolata al bany maria, i afegiu-hi la nata líquida, havent-la escalfat una mica (sense que arribi a bullir) per que s'incorpori bé. Per una altre banda afegiu la meitat del sucre als rovells i remeneu fort. Amb aigua (1/2 got o 3/4), la resta del sucre, i la meitat de la pell de taronja, feu un almivar (ho escalfeu tot al foc). Treieu les pells. Barregeu la xocolata, l'almivar i els rovells, i afegiu-hi la xocolata en pols (això podeu fer-ho a ull, és per donar-hi mes gust).

Ara poseu la barreja en un pot que pugui anar al congelador, ho poseu al congelador, i durant 2 hores i mitja ho remeneu amb força cada 40 minuts (depenent del congelador o del pot potser mes) per que no quedin cristalls.

CARLES

3 comentaris:

Anònim ha dit...

foto? opinions dels que l'hagin catat?

aneguet ha dit...

fotos no en tinc, el proxim cop que el faci ja en penjaré una. Pel que fa a opinions, la veritat és que ha agradat molt a tothom. Aquest mateix gelat va ser el postre d'una reunió ANEGUET, però encara no hi havia posat la taronja, i ens va agradar molt a tots

Eduard Almacellas ha dit...

La recepta del gelat de xocolata va ser tot un èxit.

Tot i que, com es comenta, va ser una mesura improvisada, el resultat va ser molt positiu.

Recomano que el proveu!