diumenge, 4 de maig del 2008

recepta de pastís d'alberginia

Aquesta recepta, així com moltes altres, me l'ha passat la meva veïna i llibretera per excelència de tot el barri (Cugat!). Jo, Carles, en nom d'ANEGUET, li donc les gràcies.


Pastís d'alberginia

Ingredients:

1/2 quilo de tomàquet triturat
4 alberginies grans
100 grams de formatge provolone (en tenen a qualsevol xarcuteria)
100 grams de pernil dolç o mortadela
llet
parmesà rallat
orenga
sal pebre i oli per fregir

Procediment:

Pelar les alberginies (però no del tot, cal deixar parts amb una mica de pell) i tallar de dalt a baix.

Posar a remullar en aigua i sal. Durant mitja hora aniràs comprimint l'alberginia, sense treure-la de l'aigua (això no estic segur d'haver-ho entès bé.

Posar en un pot el tomàquet triturat amb orenga i deixar reposar mitja hora.

Assecar les alberginies, remullar-les en llet, fregir-les, escorrer-les i salar-les.

En una safata de forn posar-hi: capa de tomàquet, capa d'alberginia (cap a munt), tomàquet, pernil o mortadela, alberginia (cap avall), capa de formatge, capa d'alberginia (en la mateixa direcció que la primera), tomàquet i parmesà ratllat.

Posar a coure 10 minuts al forn.

Hi ha receptes que només explicar-les ja es fa la boca aigua.

2 comentaris:

una lingüista ha dit...

Mmm!!! S'haurà de tastar!

Escolteu, gràcies a la vostra intervenció a la jornada informativa tots els professor em vénen a parlar del blog!! ;-) ;-) ;-)

Com va la decisió de triar universitat??? Va, animeu-vos a venir a la UB, que el Pati de Lletres i tot l'edifici històric és únic!! ;-)

Ja heu anat a visitar l'Autònoma? Què us ha semblat??

aneguet ha dit...

ja he fet el pastís i és boníssim. Consells: posar mes que 100 grams de pernil dolç. No cal que les alberginies siguin massa grans, sinó te'n sobra, tallar l'alberginia molt fina. Posar 3/4 de quilo de tomàquet triturat.


Això és tot. Ja veureu com és boníssim.