dissabte, 20 de desembre del 2008

Risotto de bolets

Aquesta recepta la vam fer a l'última reunió ANEGUET. La podeu trobar a internet si poseu al google risotto de bolets, però jo cambiaria una mica la recepta. Aquí us poso la recepta com la faria jo.

INGREDIENTS:

- Arròs per 6 persones
- Una ceba grossa
- 1 o2 grans d'all
- 300 grams de bolets (nosaltres vam fer rovellons, però recomano també trompetes i rossinyols)
- Mig litre de vi blanc afruitat, que no sigui gaire sec
- 1 litre de caldo de pollastre suau, o de verdures, segons es prefereixi.
-100 grams de formatge parmesa
-100 grams de mantega
-pebre, oli, sal, safrà i fulles de llaurer.

PROCEDIMENT:

En una olla que mantingui bé la temperatura (terrissa, metàl·lica i gruixuda) hi tireu l'oli per sofregir la ceba. Sofregiu la ceba i l'all tallats molt a trossos molt petits, i acompanyats del llaurer. Quan estigui el sofregit ben fet, i tireu els bolets tallats al vostre gust. Quan hagin perdut tota l'aigua, tireu l'arròs a l'olla i fregiu-la durant 2 minuts. Aleshores tireu el vi, i quan ja s'hagi reduit, i tireu el caldo, la sal i el safrà. Quan l'arròs sigui ben cuit hi afegiu el pebre i el formatge i la mantega tallats a trossos ben petits per què es desfaci facilment. Remeneu. Abans de servir l'arròs, guardeu-lo deu minuts al forn, a 170º, així farà una capa bastant bona.

1 comentari:

Anònim ha dit...

senyor, honorable, inclit, admirat Carles:
una bona pàgina, veig que estàs molt ficat en el tema.

un petoo!!!
Cuida el güiu eh!

laia