divendres, 12 de setembre del 2008

Crepes com a la bretanya a Barcelona? al Krampus!


Durant aquestes vacances d'estiu he pogut anar a la bretanya francesa, regió de França d'on provenen les crêpes, i on n'he menjat moltes i variades. Ara que estic passant uns dies a casa els meus cosins, he pogut anar a una creperia molt propera a casa seva que es diu Krampus Crêpes-Atelier (taller de crêpes), i està al carrer Saragossa, paral·lel a Balmes, entre el carrer Francolí i el carrer Sant Felip, al número 89. Doncs bé, les crêpes que he pogut menjar eren igual de bones que les que vaig menjar a la Bretanya, cosa que no és gens habitual en les creperies de Barcelona.


Les crepes salades estan fetes amb farina "sarrasain", que és el tipus de farina més apropiat (però que encara no he pogut averiguar si es tracta de farina precuita, integral, o d'un blat especial). La crêpe mes popular aquí i a França és la "crêpe complete", però també en fan d'altres coses, a vegades imitant el menjar popular d'algun país (n'he menjat una de mexicana, amb frijoles, carn picada, salsa picant i ceba que era deliciosa). Cal destacar també que fan plats que no són crêpes, com ara una refrescant, senzilla i deliciosa crema de sindria amb tomàquet.