diumenge, 1 de juny del 2008

Carpaccio


Avui he descobert d'on ve el nom de carpaccio per a la carn, del blog "la història t'ajudarà a lligar".


Resulta que al segle XV, el 1465, va néixer un pintor que es deia Vittore Carpaccio. Els entesos en art destaquen de les seves obres el domini de l'art panoràmic, i la minuciositat de les seves obres, que diuen que es deu a la seva relació amb els artistes flamencs (ens ho haurem de creure).


El quadre que he posat es diu "despedida dels ambaixadors".
I ara la relació amb el menjar. La comtessa Amalia Nani Mocenigo, una habitual del famosisim restaurant venecià "Harry's Bar" (això de que és famós també ens ho haurem de creure) estava sotmesa a una rigorosa dieta de carn crua. El cuiner, Giusepe Cipriani, va decidir tallar carn crua en llonzes molt fines, i posar-hi maionesa. La comtessa va trobar el plat deliciós, i quan va preguntar al cuiner com es deia al plat, aquest només se li va acudir carpaccio. Es com aquell que s'inventa un plat i sense saber ben bé per què li posa tapias. "per què?" i diu l'altre "doncs mira, per què ahir vaig anar a una exposició i no me la trec del cap!"