dijous, 10 d’abril del 2008

Le potager médiéval

Bé, en la nostra estada a París, també vam aprofitar per comprar llibres, en concret "le potager médiéval" de Claire Lhermey. És doncs, un llibre de cuina (i cultiu) de plantes i llegums, molts d'ells ja oblidats. També hi ha carns (aviram bàsicament) i fruita. Entre altres receptes trobem un pastís de meló, melmelada de petals de rosa (oi que sona molt modern això), ou poché amb pesols o au de corral a l'ast (però no és la recepta típica).



Anirem posant receptes. De moment avui començo amb la més sorprenent, la melmelada de roses.



Ingredients:

-250 g de pètals de roses (jo a la floristeria compraria roses, i no petals, per què podeu fer alucinar a la dependenta)

-250 g de sucre

-2 llimones



Deixeu masserar els petals de rosa, amb el suc d'una llimona i un bon raig d'aigua durant una hora.



Feu un xarop amb el sucre i una mica d'aigua.



Barregeu els petals amb el suc de la segona llimona, tireu-ho al xarop, i poseu-hi la resta del sucre. Deixeu-ho coure uns minuts, escumant de tant. Ja està, ara deixeu-ho refredar i coloqueu-ho en pots.

¿¿¿¿Escumar???? ------> quan la melmelada s'estigui coent, farà una espuma blanca. L'heu de treure, o la melmelada quedarà agre.

Una altre, ara va de taronges:



Obriu una taronja pel mig, poseu-hi sucre i canyella. Poseu-hi una culleradeta de mantega, i això escalfeu-ho al forn, sense que s'arrivi a torrar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja ho heu provat, això de la mermelada de pètals de rosa?

Anònim ha dit...

encara no. Quans grams de petal deu tenir una rosa? per Sant Jordi en pesaré una i ja et diré si en faig o no. I de totes maneres, les noietes a qui us regalin moltes roses us hi podrieu animar!

d'altre banda, aquells que vulguin podrien fer un pa de pessic amb melmelada d'aquesta per Sant Jordi, i s'escauria molt!