Bé, en la nostra estada a París, també vam aprofitar per comprar llibres, en concret "le potager médiéval" de Claire Lhermey. És doncs, un llibre de cuina (i cultiu) de plantes i llegums, molts d'ells ja oblidats. També hi ha carns (aviram bàsicament) i fruita. Entre altres receptes trobem un pastís de meló, melmelada de petals de rosa (oi que sona molt modern això), ou poché amb pesols o au de corral a l'ast (però no és la recepta típica).
Anirem posant receptes. De moment avui començo amb la més sorprenent, la melmelada de roses.
Ingredients:
-250 g de pètals de roses (jo a la floristeria compraria roses, i no petals, per què podeu fer alucinar a la dependenta)
-250 g de sucre
-2 llimones
Deixeu masserar els petals de rosa, amb el suc d'una llimona i un bon raig d'aigua durant una hora.
Feu un xarop amb el sucre i una mica d'aigua.
Barregeu els petals amb el suc de la segona llimona, tireu-ho al xarop, i poseu-hi la resta del sucre. Deixeu-ho coure uns minuts, escumant de tant. Ja està, ara deixeu-ho refredar i coloqueu-ho en pots.
¿¿¿¿Escumar???? ------> quan la melmelada s'estigui coent, farà una espuma blanca. L'heu de treure, o la melmelada quedarà agre.
Una altre, ara va de taronges:
Obriu una taronja pel mig, poseu-hi sucre i canyella. Poseu-hi una culleradeta de mantega, i això escalfeu-ho al forn, sense que s'arrivi a torrar.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
Ja ho heu provat, això de la mermelada de pètals de rosa?
encara no. Quans grams de petal deu tenir una rosa? per Sant Jordi en pesaré una i ja et diré si en faig o no. I de totes maneres, les noietes a qui us regalin moltes roses us hi podrieu animar!
d'altre banda, aquells que vulguin podrien fer un pa de pessic amb melmelada d'aquesta per Sant Jordi, i s'escauria molt!
Publica un comentari a l'entrada